Posted on

Бебешка лента и ластичета с копчета

Бебешка лента и ластичета

Бебешка лента и ластичета с копчета за две сестрички

В началото на Февруари Галя ме помоли да обзаведа двете и дъщерички с нови аксесоари за коса. Повода е погачата на малката и предстоящата фотосесия. Темата беше една от рокличките на децата в нежно кремав цвят с изящна бродерия. Тъй като децата са на различна възраст, а аксесоарите трябваше да са в един стил, то се спряхме на лента с фибичка с копче за малката и ластичета с копчета за голямата.

 

 

 

На работа

Веднага след отпуската ми се захванах за работа заредена с нови сили и много вдъхновена.. Ръцете ме сърбяха да хвана четките и боите. Първо си избрах мотив от бродерията на роклята, който да пресъздам на украшенията. Най-сложно беше да уцеля точните цветове, защото дрешката не беше пред мен и работех по снимка. С най-тъничките четки започнах да нанасям боите пласт по пласт на бледо кремав памучен плат. Постепенно се появяваха желаните форми и се очертаваше рисунката. Доволна от себе си оставих готовото парче плат да изсъхне хубаво, за да продължа на сутринта без риск нещо да се размаже.

С полу отворени очи …

Още преди кафето се запътих ентусиазирана към ателието. Нежните форми ме чакаха на бюро да бъдат претворени в аксесоари за малките девойки. Изрязах внимателно плата на три кръгчета по размер на заготовките за копчета. В голямата кутия с ластичета открих най-подходящия карамелен цвят и храс – прас на пресата за копчета. Готово. Две ластичета за коса с рисувани копчета ме гледаха дяволито.

С лентата на малката имах повечко работа. Облякох копчето за центъра и набрах тюл с цвят горчица като чорапогащника и обувчиците и. Получи се сладко рошаво цветенце. Добавих облечена фибичка отзад, за да може и каката да го ползва като шнола. Избрах за нежната главица ластична лента от памучна дантела и сложих ограничители, за да регулират дължината. И воаля – сета за празненството беше готов.

Галя остана очарована и сега чакам снимки на малките хубавици с новите си аксесоари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *