Posted on

Ръчно изработена диадема с макове

Ръчно изработена диадема

Ръчно изработена диадема с макове по поръчка

Голямо удоволствие ми доставя да работя по поръчка. Особено когато ме оставят да творя според моето въображение и вкус. Благодарна съм на Цвети за доверието. Ето и предизвикателството което ми отправи – ръчно изработена диадема с копчета с макове и тъмно синя основа.

Ръчно изработена диадема

Поради липса на хубав плат с малки макове реших сама да го създам. В ума ми заплуваха различни цветове и форми. Грабнах молива и надрасках набързо няколко щриха на плата. Така се оформи основното цвете. Но макът е червен с жълти тичинки и зелени листа. Как ли да го съчетая с тъмно синьото?

В голямата кутия с платове открих малко парченце син ранфорс на ситни бели точици. Идеално! До тук добре, но копчетата трябва да са три, за да стои завършена композицията. Отново хванах молива и се роди макова пъпка на белия плат. Време е за оцветяване. Любимата ми част.

Ръчно изработена диадема

Алено червено, черно, бяло, зелено и жълто се разляха и оформиха цветчетата. И отново съхнене до сутринта. Изпичане на боите и подготовка за обличане на копчетата.

Предварително съм си подготвила основите за копчета с ластичета, за да се захващат на ръчно изработената диадема и да могат да се сменят. Предимство е, че имах готова тъмно синя основа и не се наложи тепърва да шия. С любимата ми преса и трите калъпа лесно облякох копчетата. Резултата зашемети дори мен.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *